Múzeumok Őszi Fesztiválja 2011.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2011.

Beszámoló

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megvalósult programok:

Legyél Te is régész! – 2 alkalom

A program keretében a résztvevők beszámolót hallgattak a régész munkájáról, majd korhűen berendezett avar sírt bontottak a régész-muzeológus kollégával. Dokumentálták a sírban találtakakt, majd, avar-kori ékszereket készítettek.


Múzeum a’la carte – 3 alkalom

desszert

Ebédidőben hirdettük meg ezt a programot, egyrészt gondolva azokra, akiknek nem fér bele a délutáni, hétvégi múzeumlátogatás az életükbe, másrészt azoknak ajánlottuk, akik különleges élményre vágytak. A látogatók hidegtálas ebédben, majd pedig aktuális időszaki tárlatunkban tárlatvezetésben részesültek. A családias hangulatú ebédek alkalmával beszélgetések alakultak ki az egymástól függetlenül érkezett vendégek között. Volt, aki születésnapi ajándékként kedveskedet barátjának ezzel az ebéddel.


ebéd főmenü

A Nagy Rajzolás – 1 alkalom

Elkészítettük a Villa Romana Baláca népszerű fácánmozaik másolatát, amelyet A4-es lapokra nyomtattunk. Ezekből a lapokból raktuk ki a múzeum padlójára a mozaikot.

A programon résztvevők jól érezték magukat, többen most jártak először a múzeumban, ahonnan pozitív élményekkel távoztak és még bizonyára újra látjuk őket!


 

Múzeumok Őszi Fesztiválja Nemzeti Kulturális Alap

Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság, 8200 Veszprém, Török Ignác u. 7.