Veszprémi anzix

A Nagy Rajzolás

Veszprém, Laczkó Dezső Múzeum, 2009. október 10.

a rajzok
A rajzok

Apró gyerekek és nagyobb diákok is felkeresték a felnőttek mellett a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban a közös rajzoló rendezvényt. Jöttek művészek is, a rajzolás mesterei, akiknek mindennapi életük része az üres felület vonallal való kitöltése. Az Ő "nyilvános" rajzolásuk, könnyed és gyors vonal-futtatásuk a nézelődőknek is élményt nyújtott és kedvet csinált a különböző üres felületek meghódításához. Rendkívüli esemény volt, hogy a Tihanyban lakó Veszeli Jelena 92 éves képzőművész is eljött a múzeumba, és dinamikusan bekapcsolódott a közös rajzolásba, vitalitásával is példát mutatva. Valószínűleg Ő volt A Nagy Rajzolás legidősebb bravúros kezű résztvevője.

A résztvevők megörökítették képes üzenetként Veszprémet – a várost, ahol élünk –, azt, hogy kinek mit jelent: van, akinek a Balaton közelségét, van – kis lányka –, akinek a természetadta szintkülönbséget kihasználó remek csúszdát a múzeum mellett. Készültek egyszerű vonalas rajzok és sötét alapra meseképek, de grafitti-stílusú kompozíciók is, különböző technikával.

A Medgyaszay-féle Múzeumépület is témája volt egy gyors kezű – szintén művész – rajzolónak, aki az épület mellett megörökítette a ház előtti vidám jövés-menést is.

Gopcsa Katalin

a rajzolók
A rajzolók