Az égen csillagok

Kulcsár Ágnes
festőművész kiállítása

2009. szeptember 11. – október 4.

Veszprém,
Laczkó Dezső Múzeum


Ég-gömb 1. Kék bolygó 4.

Kulcsár Ágnes tipikusan posztmodern művész: megszüntetve megőrző és átalakító expresszív festészet a meghatározó és jellemző rá.

A divatos harsány expresszív színhasználat helyett egy meditativ, szenzibilis színhasználat jellemzi. Kompozícióinak feltűnő jellegzetessége a lírai, zenei ihletettség. Valamiféle időtlen klasszicizmust árasztanak tájképei, kertrészletei, a magyar-tengerpart impressziói, hegyek, erdők, felhők, virágok festői érzéki intimitásai – néha szinte art-deco-s reminiszcenciákkal. A valamikori szigorú konstruktivista, geometrikus és lírai absztrakt emlékképek, alkotói attitűdök sem tűntek el, csak átalakulva szerves komponálásmóddá változtak, állandóan keresve a maga egyéniségének megfelelő "kézírást", kézjegyeket.

Képeinek kettős természetét, a szerkezet hangsúlyozását, a környezet foltszerűségét a motívumok tiszta rajzolata és a lendületes, ugyanakkor az alapvetően szemlélődő magatartás csak megerősíti anélkül, hogy ismétlődésekbe bocsátkozna. A fű, falevél, száradó gallyak, vagy a színüket bontogató virágok, világító egek, mesélő dombok, szelíd vizek, színes lepkék csak ürügyek arra, hogy Kulcsár Ágnes "etűdökben", lírai telítődésekben beszéljen a világ szépségeiről.


A varázsló kertje Tavaszünnep Buhim-völgyi metaflóra

Kulcsár Ágnes honlapja
Veszprém honlapján: Webgaléria / Kulcsár Ágnes
Szelek szárnyán 1.

A kiállítás szeptember 11-én, pénteken 15 órakor nyílik meg.


Képek a megnyitóról:

Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása Kulcsár Ágnes kiállítása

Támogatóink:
Klubrádió Napló Veszprém TV